helsinki-uni-logo

Universitetslärare i svenska

21 dagar sedan | Ansök senast Feb 28
Spara som favorit
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb
University of Helsinki
Universitetslärare i svenska
University of Helsinki
The University of Helsinki is a motivating, multicultural community with a broad range of international connections and approximately 80 cooperation agreements with universities on different continents.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 21 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: feb 28
Plats: Helsinki, Finland
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Universitetslärare i svenska

Språkcentrum vid Helsingfors universitet är en av de största språkutbildarna i Finland i fråga om antalet anställda och språkutbud och en mångspråkig och mångkulturell arbetsmiljö. Språkcentrum ansvarar för de obligatoriska språk- och kommunikationsstudierna som ingår i examina vid alla Helsingfors universitets fakulteter, och erbjuder både universitetssamfundet och externa kunder mångsidiga språktjänster.

Språkcentrum vid Helsingfors universitet söker en

UNIVERSITETSLÄRARE I SVENSKA
fr.o.m. 1.8.2018.

Anställningen gäller tills vidare.

Universitetsläraren har som uppgift att ge studenterna vid olika fakulteter branschspecifik språk- och kommunikationsundervisning i svenska som andra inhemska samt annan behövlig undervisning och handledning i svenska språket i universitetets olika campusområden. Universitetsläraren ska också delta i det gemensamma planeringsarbetet vid Språkcentrum, planera och utveckla undervisningen, läromedlen, språktesterna och bedömningen inom sitt område samt sköta administrativa uppgifter som hör till undervisningen.

Av den som anställs som universitetslärare krävs enligt instruktionen för Helsingfors universitet lämplig högre högskoleexamen (t.ex. laudatur eller fördjupade studier i nordisk filologi eller svenska språket) och erfarenhet av undervisningsarbete. I synnerhet uppskattas pedagogisk utbildning och kompetens, förmåga att producera läromedel, förmåga att använda olika undervisningsmetoder och tillämpa forskning i undervisningen. Framgång i arbetet förutsätter dessutom samarbetsförmåga, flexibilitet och intresse för att utveckla sitt arbete och verksamheten vid Språkcentrum.

Lönesättningen baserar sig på kravnivå 5 för undervisnings- och forskningspersonal i universitetens lönesystem. Dessutom betalas en individuell prestationsbaserad lönedel. Anställningen har en prövotid på fyra månader.

Till ansökan bifogas en meritförteckning samt i en sammanställd PDF-fil den sökandes publikationsförteckning och andra dokument som visar den sökandes utbildning och examina, pedagogiska utbildning, erfarenhet av undervisning och handledning, förmåga att utveckla och använda läromedel samt andra meriter som kan påverka valet, eller en universitetsportfölj innehållande dessa dokument. Närmare uppgifter om universitetsportföljen och bedömningen av undervisningsmeriter finns på Språkcentrums webbsidor www.helsinki.fi/kksc/perustiedot/hakuohjeita.html.
Ansökan lämnas in via länken Hae paikkaa i Helsingfors universitets elektroniska rekryteringssystem. Interna sökande i anställningsförhållande till Helsingfors universitet lämnar in sin ansökan i SAP HR-portalen. Ansökningstiden går ut 28.2.2018.

Närmare upplysningar ges av cheferna för enheten för svenska som andra inhemska språket Leena-Maija Åberg-Reinke tfn 050 3183965, leena.aberg(at)helsinki.fi och Riina Uusikulku tfn 050 4480556, riina.uusikulku(at)helsinki.fi. Gällande själva rekryteringsprocessen ges ytterligare information av personalkoordinator Katariina Koistinen, katariina.koistinen(at)helsinki.fi.

Sök senast 28.02.2018

Läs mer
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb

39 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE