Din jobbevakning har skapats.
Högskolan Kristianstad
Högskolan Kristianstad
Kristianstad, Sweden

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad (HKR) är en högskola i den dynamiska Öresundsregionen. Här läser cirka 15 000 studenter. På ett modernt högskoleområde – Campus – finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Kommunikationerna är bra och det är nära till både centrum, hav och naturområden.
Campus Kristianstad Vi är stolta över våra studenter och den mångfald de representerar. Högskolan arbetar mycket med breddad rekrytering, och mångfalden yttrar sig bland annat i kultur, familjebakgrund, ålder, intressen och förutsättningar. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Du ska helt enkelt efter avslutad utbildning ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden.

Här finns din utbildning

Vid HKR hittar du ett brett utbud av utbildningar: program, fristående kurser, uppdragsutbildningar, samt flera yrkesutbildningar. Vi arbetar ständigt med att forskningsanknyta våra kurser och utbildningsprogram. Då är våra goda internationella forskarkontakter och omfattande samverkan med det omgivande samhället viktiga för att skapa det allra bästa just för dig. Flera studenter går vidare till forskarutbildning i samarbete med olika universitet.

Här möter du arbetslivet

Vi vill värna om våra studenters attraktionskraft på arbetsmarknaden. Därför kan du redan under studietiden knyta kontakter med det framtida yrkeslivet. I alla utbildningsprogrammen sammanförs teori med praktik genom så kallad verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och genom projekt i företag, skolor och andra organisationer. Under din tid som student arbetar vi också för att ge dig redskapen att marknadsföra dig själv och din utbildning.

Studera var du vill

HKR har partneruniversitet i fler än 30 länder. Som student hos oss har du därför goda förutsättningar att förlägga en del av dina studier och din praktik utomlands. Internationell erfarenhet är en självklar merit när du söker jobb, och dessutom något som utvecklar din personlighet. Hos oss finns även många kurser på distans, som innebär att du via internet kan studera vid HKR oavsett var du bor eller vilka tider du vill läsa på.

Här bor du garanterat

En av grundförutsättningarna för att studierna ska fungera är en bra bostadssituation. Därför erbjuds du en bostadsgaranti i kommunen. Du kan välja bland lägenheter och studentbostäder, i anslutning till högskolan eller centralt inne i Kristianstad. Var du än väljer att bo är det cykelavstånd till Campus. Välkommen till HKR!

Hitta till arbetsgivaren